UKK

Veneilijän usein kysytyt kysymykset

Mitä työmme maksaa?

Hintamme koostuu veneen varaosista, tarvikkeista sekä työtunneista. Veneen säilytyksen hinta määräytyy veneen tyypin sekä koon mukaan. Puhelimitse meidän on usein vaikea sanoa suoraa hintaa näkemättä potilasta. Etenkin jos vika on epäselvä ja korjaustapa ei ole suoraan tiedossa.

Tekemällä mahdollisimman tarkan tarjouspyynnön autat meitä laskemaan pitävän kustannusarvion toiveidesi mukaan. Aloita siis pyytämällä meiltä tarjous.

Mitä asioita talviveneilijän tulee ottaa huomioon?

Mikäli olet ns. talviveneilijä, on hyvä huomioida ainakin seuraavat seikat:

 • Laske moottori/vetolaite ala-asentoon ennen yöpakkasia jäätymisen vaaran vuoksi.
 • Tyhjennä vesi- ja septijärjestelmät sekä lisää mahdollinen pakkasneste.
 • Mikäli mahdollista, siirrä vene paikkaan johon ei kerry heti jäätä.
 • Tyhjennä mahdollinen pilssivesi ja pidä vene kuivana.
 • Pidä pelastusliivit päällä, aina!
 

Mikäli sinulla on kysymyksiä aiheeseen liittyen, ole meihin yhteydessä!

Mitä polttoainetta tankkaan veneeseeni?

Tankattava polttoaine määräytyy moottorin tyypin mukaan. Moottorin käyttöohjeissa lukee mitä kukiin moottorinvalmistaja suosittelee.

Bensiinimoottoreissa käytä vain 98E5 polttoainetta. Nykyisessä 95E10 polttoaineessa etanoli-pitoisuus on niin korkea, että se saattaa rikkoa moottorin polttoaineletkuja, pumppua sekä muita polttoainepuolen osia. Saat moottoristasi parhaimman tehon ja toimintavarmuuden tankkaamalla 98E5 polttoainetta.

Dieselmoottoreissa tankkaat dieseliä. Neste My Diesel on mielestämme paras, puhtain sekä ekologisin vaihtoehto. Tätä suositellaan käytettäväksi talvilaadun puolesta useimmissa lämmittimissä, missä tulee käyttää diesel polttoainetta.

Valopetroolilämmittimen tapauksessa käytä valopetroolia.

HUOM! Huviveneilijä ei saa käyttää polttoöljyä venemoottorissaan.

Mikäli tankkasit väärää polttoainetta tai sinulla on kysymyksiä polttoaineisiin liittyen, ole meihin rohkeasti yhteydessä! Autamme näissäkin asioissa mielellämme.

Millainen säilytys sopii veneelleni?

Tämä riippuu veneesi koosta sekä sisällöstä. Mutta säilyttämällä veneesi meillä, veneesi on aidallisessa, kameravalvotussa ja säältä turvallisessa ympäristössä joka tapauksessa.

Mikäli veneessäsi on paljon tekstiilejä ja elektroniikkaa, kannattaa vene ehdottomasti säilyttää tällöin kuivassa lämpimässä hallissa. Säilytys tasalämpöisessä hallissamme maksaa meillä 95€/m2 (veneen pituus 0,5m x veneen leveys 0,5m).

Kylmähalli puolestaan sopii paremmin pienempien vähemmän tekstiilejä ja elektroniikkaa. Myös kylmähallimme on varustettu ilmankuivaajalla, jotta hallin ilma ja veneesi pysyy kuivana kosteudelta. Veneen säilytys kylmähallissa maksaa meillä 50€/m2 (veneen pituus 0,5m x veneen leveys 0,5m).

Kelmutus pihalla voi olla oiva ja kustannustehokas ratkaisu pienille veneille. Kelmutus aidatulla ja valvotulla pihallemme maksaa 40€/m2 (veneen pituus 0,5m x veneen leveys 0,5m).

Voit pyytää meitä apuun veneen kuljettamisessa talvisäilytykseen, tai vaihtoehtoisesti tuoda veneesi meille. Ole meihin yhteydessä etukäteen veneen talvisäilytykseen ja kuljetukseen liittyen!

Milloin perämoottori tai sisämoottori tulisi huoltaa?

Moottori tulee huoltaa vähintään kerran vuodessa, syksyllä heti veneen noston jälkeen. Moottorin käyttöohjekirjassa on määritelty kunkin moottorin merkin ja mallin huoltoväli. Perämoottoreissa huoltoväli on yleensä 100h tai 1 vuosi.

Mikäli moottori ei kerkeä huoltoon heti noston jälkeen, laske moottori/ vetolaite alas ja valuta vedet pois mahdollisen jäätymisen vuoksi.

Mikäli moottorisi on sisämoottori se tulisi glykooliajaa ennen pakkasia.

Voit lue lisää aiheesta Palvelut-osiostamme. Mikäli joku asia jäi askarruttamaan, ole meihin rohkeasti yhteydessä!

Pitääkö veneen pohja maalata myrkkymaalilla joka vuosi?
Lyhyesti vastattuna kyllä. Myrkkymaalit on tyypillisesti suunniteltu kestämään yhden veneilykauden verran. Maalit luovuttavat myrkyn pois veneilykauden aikana, jonka jälkeen jäljellä on vain myrkytön maali. 
Kun veneen pohja maalataan asianmukasisesti keväällä, ja vene nostetaan syksyllä, pohja on puhdas. Tämä on merkki siitä, että myrkkymaali on toiminut. Pohja vaatii uuden käsittelyn seuraavana keväänä toimiakseen samalla tavalla. Puhdas pohja vähentää huomattavasti polttoainekulutusta ja säästää lompakkoasi. 
Tietyt myrkyttömät maalit kestävät pohjassa parista viiteen vuoteen yhdellä käsittelyllä. Valitse myrkytön vaihtoehto ja auta vesistöjämme!
Lue lisää pintatöistä. Kerromme myös mielellämme lisää aiheesta henkilökohtaisesti, joten ole rohkeasti yhteydessä!
Miten toimia vahingon sattuessa?

Ensiksi pitää muistaa pitää vene vakuutettuna kasko vakuutuksella koko vuoden läpi. Tämän vaadimme myös asiakkailtamme. Vakuutuksesta voit kysyä lisää omalta vakuutusyhtiöltäsi tai meiltä neuvoja. 

 1. Mikäli vahinko satuu, on aina tärkintä ensi pelastaa ihmiset. Soita tarvittaeessa 112 tai meripelastukseen 02941000.
 2. Mikäli mahdollista, ehkäise lisävahinkojen syntymistä veneeseen. Kiireellisissä venevahingoissa pyrimme päivystämään aukioloaikojen ulkopuolella numerosta 020 743 0000 ja auttamaan tarpeen mukaan.
 3. Tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöösi ja ole yhteydessä meihin. Työn tilaajana on aina veneen omistaja. Vakuutus korvaa ensisijaisesti vahingon aiheuttamat vauriot ja mahdolliset veneen nosto ja kuljetukskustannukset. Ilmoita vahinkotunnus meille. Nostamme veneesi, tarkastamme vauriot ja laadimme kustannusarvion suoraan vakuutusyhtiöösi.
 4. Vakuutusyhtiö antaa meille laskutusluvan ja saat korjauserittelyn hyväksyttäväksi. Työn tilaaja on maksuvelvollinen ennen kun vakuutusyhtiö antaa meille laskutusluvan.
 5. Mahdolliset varaosat tilataan ja korjaus aloitetaan.
 6. Kun korjaus on valmis, asiakas maksaa meille omavastuun ja mahdollisen ikävähennyksen. Tämän jälkeen on vene taas entistä ehompana valmiina uusiin seikkailuihin. 

 

Easyboat on vakuutusyhtiöiden valtuuttama venekorjaamo. Teemme yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa venevahinkoasioissa.

Korjaamme vaativatkin vauriokorjaukset laadukkailla osilla ja materiaaleilla. Näin veneen jälleenmyynti arvo säilyy. Ota meihin yhteyttä, kun tarvitset veneen vaurionkorjausta tai mikäli sinulla on kysymyksiä aiheesta!

Jäikö kysyttävää?

Ota rohkeasti yhteyttä, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin!